Into deep space - Tutorial

Att göra snygga bakgrunder till kort och andra projekt är inte så svårt om man bara släpper kontrollen på resultatet. Så idag tänkte jag visa hur man gör en enkel men effektfull rymd med galaxer.

Type prosjekt:  Distressad bakgrund
Teknikker bruk:  Distressing
Hovedfarge:  Gul, rosa, blå och svart
Utstyr som er brukt: Distress oxide/ink, Distress spray stain, blender, pensel, color copy papper, dies (Karen Burniston och Spellbinders).

Jag väljer att göra min galax på ett A4 papper för det gör att det finns material till 4 st framsidor eller 1 kort med dekorerad insida. När jag använder Distress för att göra bakgrunder brukar jag ta ett lite glattare papper för att färgen inte ska suga in  för mycket.

Jag börjar med att lägga den gula färgen, jag använder här Fossilized amber som är lite brun-gul men ta den gula du har hemma.
Runt alla gula delar lägger jag sedan rosa (Picked raspberry).
Därefter tar jag den blå färgen (Broken china).
Därefter tar jag den blå färgen (Broken china).
Om man vill lägga ytterligare lager med färgerna gör man det, jag har lagt till lite mer rosa och blå. När man är nöjd så tar man fram sitt vatten och något att torka med. Jag sprayar vatten i händerna och klappar ovanför mitt papper. Om det hamnar mycket vatten så torkar jag bort med pappret. Upprepa detta tills bilden ser lite suddig och fläckig ut.
När pappret är helt torrt så brukar jag doppa en pensel i vit färg och droppa över bilden, det ska vara mycket vita prickar.
Det är viktigt att låta allt torka ordentligt så att den vita färgen håller sig vit. När du är nöjd med resultatet är det bara skära ditt papper i lagom storlek. Jag har valt att göra ett Twist and pop kort så hela mitt ark kommer att gå åt den här gången.
Insidan har lite snygga rymddetaljer.
 
 
 

Kommentera här: