Pocket letter - spillpapper

Spillpapper har nog alla scrappare liggande i drivor. Själv har jag svårt att slänga även de minsta bitarna om de kommer från ett favoritpapper, men det går ju inte spara allt. Ett pocket letter är ett bra sätt att minska ner på spillhögen.

Det första jag brukar göra när jag ska göra ett pocket letter är att bestämma vilka mönstrade papper som jag ska använda. Den här gången hittade jag söta spillbitar som matchade varandra fint. Jag stansade sedan ut detaljer i samma papper samt enfärgad cardstock.
För att göra söta bakgrunder har jag bland annat använt mig av en vit utstansad cirkel med söta hjärtan. För att bryta upp den kantiga känslan väljer jag att skära sönder den. På en av dessa cirklar har jag sedan satt fast en liten kalender som man kan bläddra i, här har jag använt mig av ännu mera spillpapper.
Jag stansar ut så mycket detaljer som jag kan i spillpapper, på så sätt blir det ett tydligt sammanhängande tema och jag minskar min hög papper.
Av papperslera har jag gjort en söt ram som jag sedan färgat lite med rosa stämpelfärg. För att göra ramen har jag använt mig av en silikonform. Papperslera är ett lättviktsmaterial och passar bra på saker som ska skickas med posten eftersom det väger så lite.
Nu är min spillhög något mindre och en av mina pysselkompisar får ett sött pocket letter i sin brevlåda. 

Kommentera här: