Squash fold - tutorial

Minns ni mitt squash fold mini album? Om inte så finns det HÄR. Jag lovade ju att göra en tutorial på hur jag gjorde insidan, själva squash folden så nu har jag satt samman en liten genomgång på detta.
Vi börjar med grunden i själva squash folden. Mät ut ett cardstock 12 x 12 cm. Biga vid 6 cm, rotera pappret och biga vid 6 cm så det bildas ett kryss. Biga även diagonalen, men bara den ena.
Vik på mitten med "finsidan" inåt.
Veckla upp och vik den andra krysslinjen på samma sätt (finsidan inåt).
Veckla upp och vik sedan diagonalen med finsidan utåt.
Vikningen är nu dal på krysset och berg på diagonalen.
Detta är själva grunden i ett squash fold, man kan göra vilken storlek som man vill ha. Detta är anpassat att passa till min förklädesdie.
För att göra en squash fold som på insidan av förklädet behövs 3 st squash delar OBS! en av delarna ska vikas tvärt emot. Diagonalen ska vara dal och krysset ska vara berg.
Delarna limmas sedan ihop med den udda delen i mitten (limmas överst). Limma kvadrat mot kvadrat och var noga att inget lim hamnar utanför.
Variera storleken för olika typer av projekt, lägg till och dra bort delar. Mitt förklädes mini album ser ut så här på insidan. Jag har limmat fast den utstickande kvadraten till vänster och höger på förklädets baksida/insida. Det mönstrade pappret är en kvadrat cirka 4,5 cm som jag delat diagonalt.
Om du vill se fler squash folds så finns de HÄR. Om tutorialen hamnar överst så scrolla neråt så kommer fler kort och mini album.
Jag hoppas att ni gillade min tutorial, jag har även lagt in en liten enkel videotutorial på Youtube (HÄR).
Ha det så gott!
/Anethe
 
 
 

Kommentera här: