Reveal wheel - Tutorial

Jag fick en frågan om jag kunde sätta samman en tutorial på ett reveal wheel card så den kommer här. Jag har valt att mitt kort ska vara 14,5 x 14,5 cm stort så därför har jag anpassat alla delar till detta.
Vi börjar med att skära till ett cardstock i storleken 14 x 14 cm, detta ska bli framsidan på vårt kort.
Sedan ska vi ha två stycken delar som ska monteras under framsidan. Jag har stansat ut en stycken med vågig kant, den är 9,5 cm (Crealies XXL 53) och den lilla är 3,5 cm (Crealies XXL 21). Det går utmärkt med en vanlig rund die utan vågig kant eller söm. Ta vad du har hemma.
Nu måste vi ta fram mitten på de runda delarna, jag har stansat ut ytterligare ett set i ett tunnare papper. Vik dem på mitten och sedan på mitten igen.
Vik ut dem igen och lägg dem över dina andra och tryck igenom en syl etc i mitten på båda. Vi ska sätta en brad igenom båda så hålet måste vara tillräckligt stort för detta.
Tryck igenom en brad i båda cirklarna, den lilla kommer att vara monterad på kortbasen men det gör vi inte riktigt än.
Nu ska vi göra det lite lättare att rulla på hjulet. Jag har valt att ha mitt hjul lite högre upp på mitt kort, det kan man göra som man vill men det är viktigt att mäta så allt hamnar på rätt ställe.  Lägg ut hjulet där du vill att det ska vara, använd den lilla cirkel för att markera vart du vill ha en liten öppning. Ta bort hjulet och sätt fast diesen med lite washi. 
Stansa ut delen. Nu ska vi fixa själva öppningen där text etc ska kunna rullas fram. Placera hjulet under ditt papper och sätt fast det tillfälligt. Håll upp mot en lampa och rita ut kanten på hjulet, samt ungefär vart det undre hjulet är.
Jag ritar ytterligare en markering ungefär 1 cm nedanför hjulets kant (den delen sticker ju ut på framsidan). Placera den diesen som du vill ha som hål mellan det undre strecket och det i mitten. (om du ska mönstrat papper på framsidan så monterar du fast det nu).
Jag har valt en muffins frosting idag (Karen Burniston Cupcake pop-up) som jag tänkte skulle ändra färg när man snurrar på hjulet. 
Nu ska vi montera fast den lilla delen i hjulet. Sätt fast 3D-kuddar på baksidan av det lilla hjulet.
Sätt tillfälligt fast hjulet som det ska monteras fast, med 3d-kuddarna på baksidan.
Framsida:
Baksida:
Ta bort skyddet på 3D-kuddarna och sätt dit kort mot kortbasen. Flytta dina nypor (eller vad du har) så att de håller fast framsidan. Prova att spinna ditt hjul.
Nu ska vi försiktig rita ut var vi har vårt hål. Snurra hjulet så att du får 4 st målade delar på hjulet (om du har ett större hål kanske det bara blir 2 eller 3).
Om du ska stämpla en text så är det inom ditt målade område som du ska ha texten. Jag tänkte bara ha olika färger på min topping så jag målar dessa i olika färger. Ta bort ditt hjul enkelt genom att öppna upp braden. När du har stämplat klart sätter du tillbaka hjulet. Sätt fast 3D-kuddar på kortbasen men var noga att inga hamnar där hjulet är.
Nu är framsidan monterad och du kan dekorera kortet precis som du vill. Så här ser min muffins ut när jag snurrar på hjulet.
Vill du se fler kort som jag har gjort så finns de HÄR.
Jag hoppas att ni provar att göra ett sånt här kort, för även om det är lite pilligt så är det jätteroligt.
 
TIPS
Om du vill ha ett större motiv som snurras fram så måste hjulet vara större.
Lawn Fawns die Reveal wheel stansar ut alla delar och finns många olika "add-on" också.
Sätt en liten 3D-kudde under hjulet där man snurrar så "faller inte" hjulet ner (men ta inte bort plastpappret på kudden).

Kommentera här: