Söt som socker

Idag blir min dotter 12 år och hennes kort och presentpapper har ett och samma tema: Godis.
På presentpappret har jag använt mig av Lawn fawns stämplar How you bean? och textstämplar från InkyWings.
Jag har stämplat med distresser och färglagt bönorna med vanliga kritor. Kortet är en godisautomat, som faktiskt fungerar. Diesen som jag har använt kommer från Creative expressions.
Själva automaten byggs upp med tjockt material, typ frigolit. Den är inte alls svår att göra men det krävs att man har alla delerna som ingår (dies, treat cups, Mdf Candy machine handle och pre-cut foam core), men när man väl har köpt själva kärnan "foam core" går det lätt att överföra utskärningen till material som man har hemma ex frigolit. Handtagen är inte med på bilden men dessa är också lätta att kopiera när man väl har köpt en paket (de ser ut som ett T).
Jag stansade ut maskinen i metallkartong, även Grattisdie (Gummiapan) fick bli i blå metall. Inne i maskinen hällde jag i godis. Det finns en liten flik på baksidan så det går att fylla i mer godis när maskinen är tom.
Min dotter gillar blått så därför valde jag den färgen på maskinen. Det är lite svårt att se men den vita bakgrunden är embossad också för att få lite mer effekt på kortet. På insidan av maskinen har jag stämplat jelly beans och texten you are sweet, detta kommer fram när man tar ut godiset ur maskinen.
Man vrider på den silviga delen och då blir det ett hål som godiset kan komma ut ur.
Kortet är inte svårt att göra, det ser mer avancerat ut än vad det faktiskt är. Det svåraste är att hitta godis som är precis lagom stort för att kunna passera ner i maskinen och ut genom hålet.
Jag hoppas att ni gillar mitt grattiskort precis lika mycket som min dotter gjorde.
Ha det så gott!
/Anethe

Kommentera här: