Julkort med vintagekänsla

Idag blir det två julkort här i bloggen. Jag köpte sk rispapper med söta motiv och tänkte först att jag skulle använda till ljus men så ändrade jag mig och gjorde två julkort istället. Det går utmärkt att använda vanliga servetter också. Fäst dubbelhäftande tejp på ett vanligt vitt papper, jag använder Biltemas eftersom den är så bred. Sätt sedan fast rispappret, eller servetten (enbart det översta lagret, ta bort de två andra). Sedan är det bara att använda bilden som vilken bild som helst.
Eftersom dessa bilder gick lite i murrigt grönt så gjorde jag mina kort i grönt och vitt. (Sorry att färgerna blev lite konstiga det var helt enkelt inte optimalt fotoväder idag). De olika mönstrade papprena kommer från Precious Marieke Winterfun och Fantastic flowers.
Insidan har jag stämplat texten med peeled paint och moved lawn (distress oxide), den vackra hälsningen kommer från Malins stämplar.
Baksidan har som vanligt spillpapper och min personliga stämpel.
Kort nummer 2 har samma tema men här skippade jag granarna och gick all-in på julblommor istället. Diesen kommer från Marianne design, även bladrankan kommer därifrån. De olika snödiesen kommer från Precious Marieke och granarna kommer från Leabilities.
På detta kortet sparade jag lite spill som blev över när jag stansade bakgrunden och dessa små bitarna satte jag fast som dekoration vid blommorna.
Kortets insida är som det första kortet men med samma mönsterpapper som kort 2 framsida.
På baksidan sitter spillbitar och min stämpel.
Det mesta av materialet som jag har använt finns hos Instila som också har sponsrat detta inlägg.
Jag hoppas att ni gillar mina kort och att ni provar på att använda servetter eller rispapper på era kort. Lämna gärna en kommentar! Ha det så gott!
/Anethe