Bröllopskort - exploding box card

Idag gifter sig min kusin och jag har gjort ett kort till dem. Eftersom de ska få pengar till en resa så blir det inte någon inslagen present att överlämna så då tyckte jag att det skulle vara fint med ett kort som är en present.

På locket har jag satt fast spets i kryss och sedan limmat fast en rosett, blommor och utstansade detaljer i guldfärgad kartong.

Lådans sidor har jag först skurit ut med en stans med söm (från Crealies) och sedan torrembossat innan jag satte fast dem med dubbelhäftande tejp.

När man lyfter av locket så faller lådans sidor isär. Allt går i vitt och guld.

Glasen och ringen kommer från Marianne design och lite bling på den ena ringen tycker jag blir extra fint.

Två av sidorna har embossade sidor och en tag. På den ena har jag stämplat och embossat med guld och på den andra är det plats för personlig hälsning. Tagsen har jag gjort av en stans från AliExpress som egentligen är en bakgrund, men jag använde hålen som medföljer tags från Nellie Snellen och stansade ut.

På den sista sidan är en duva (Marianne design) och namn/datum som jag stansat ut med Dixi crafts små och stora bokstäver. Alla kvadrater med söm är stansade med Crealies.

Tårtan har jag byggt upp som en våningstårta. Tårtan står på ett tårtpapper som jag har stansat ut i guldfärgad kartong. Stansen kommer från Joy.

De stora rosorna har jag färgat med guldfärgad spray mist (Prima Color Bloom Empress gold). De små spröten är en bladstans (AliExpress) som jag har klippt i mindre bitar. Kanten med hjärtan kommer också från AliExpress. Guldkartongen är färgad på både fram och baksida och är lite tjockare och mer formbar än vanligt CS.

Jag hoppas att ni gillar mitt exploding box card i bröllopstema. Lämna gärna en kommentar.

Länk till en tutorial på exploding box card finns här (http://createdbyladybug.blogg.se/2017/may/exploding-box-card-tutorial-2.html)

Ha det så gott!

/Anethe

Kommentera här: