Chokladkort med tutorial

Idag tänkte jag försöka mig på att göra en tutorial på chokladkort. Tyvärr är jag inte alltid jättebra på att förklara men jag gör ett försök :)
 
Jag har utgått från en chokladkaka från Lindt i den här tutorialen så om du vill ha en annan choklad måste måtten anpassas efter den. Chokladen kommer att ligga i ett fack med öppningen på insidan av kortet.
 
Jag börjar att skära till den delen som chokladen ska ligga i. Pappret är 12,5 cm brett och 25 cm långt. Biga vid 9,5 och 10,5 på bredden och vid 2, 3, 22 och 23 cm. Skär bort de delarna som är snedstreckade på den beige lappen. Se hur det blå pappret ser ut när det är bortskuret.
Detta är nu själva lådan till chokladen. Jag brukar stansa ut ett litet fönster i mitten av framsidan men det kan man göra precis som man vill. Det blir lättast att sätta fast mönstrat papper nu innan lådan är monterad.
Då är det dags för själva kortet och principen är enkel, samma mått som lådan (19 x 9,5 cm) som fram- och baksida samt 1 cm i höjd. Biga vid 9,5 och 10,5.
Montera ihop lådan och limma fast den på insidan av kortet, på den högra sidan. Öppningen där chokladen tas ut ska vara mot vikningen i mitten av kortet. (missade tyvärr att fota monteringen av lådan). Men de sidorna som är 2 cm breda ska limmas fast i kortet.
Jag valde den här gången att göra ett rosa kort (jag älskar verkligen rosa) med de söta Cupcake Boutique pappren från Dovecraft. Fjärilen är en stans från Cherry Lynn och bladen kommer från Tattered Lace. Stämpeln med den roliga Chokladtexten är svår att få tag i men det finns liknande.
Som en extra liten present i mitt chokladkort finns det även ett matchande bokmärke.
Bokmärket sitter på ett band som jag fäste bakom de mönstrade pappret innan jag monterade lådan. Samma band har jag använt runt kortet.
Det går att variera chokladkorten i oändlighet, bara fantasin sätter gränser.
 
/Anethe
 
Lämna gärna ett litet avtryck i form av en kommentar :)
1 Eva Larsson:

skriven

Jättefint. Tack snälla för att du delat.

Svar: Varsågod, kul att du gillade min tutorial :)
Anethe Hellström

2 Anonym:

skriven

Va kul med en variant på lindt har en hemma för marabou. Nu går det att variera ännu mer :) Tack för att du delar med dig

Svar: Kul att du gillade det 😀
Anethe Hellström

3 Birgit Öhlund:

skriven

Så duktig du är! Ett vackert kort, helt i min smak! 😊

Svar: Tack så mycket 💖
Anethe Hellström

Kommentera här: