Färgläggning med Polychromos

Idag har vi regn/mulet men det är fortfarande väldigt varmt så jag har inte riktigt lyckats få till den där härliga pysselkänslan. Men lite färgläggning har jag roat mig med.
Jag fick för mig att prova mina polychromos pennor, jag har inte så många färger så de har liksom mest blivit liggande i sin låda. 
Först provade jag att måla en digistämpel som är utskriven på ett glatt papper (typ colorcopy).
Det gick ganska okej, fast jag konstaterade snabbt att hudfärg hade jag inte i min lilla låda så det fick bli ett snabbhandlade av lite hud. Kollade in lite filmer på youtube för att få tips på hur man målar med dessa pennorna. Jag är så van vid vattenlösliga pennor så tekniken är helt olik. 
 
Jag valde en Gorjuss stämpel och stämplade på ett "kraft"papper. Efter färgläggningen har jag klippt ut allt, därför är bakgrunden vit. Ber om ursäkt för lite konstigt ljus på bilderna, men kunde inte fota ute eftersom det regnar.
Jag försökte även mig på att måla veck på kjolen, måste ju prova :)
Efter dessa bilderna måste jag säga att det var mycket enklare att måla på kraftpapper, ska prova med andra mer räffliga papper (akvarell etc) också.
Vore kul att se era färgläggningar, så lämna gärna en kommentar med länk till er blogg.
Ha det så gott!
/Anethe

Grattiskort med tema grönt

Jag och min pysselkompis (kolla in hennes blogg HÄR) brukar skicka kort till varandra med olika teman och mitt tema den här gången är GRÖNT. Eftersom jag har lite svårt att hålla mig helt till temat så fick det bli lite fler färger också, men grönt är dominant.
Stämpeln som jag har färglagt kommer från CC design och jag använder färger från Ranger ink (distresser), samt vit Posca. 
På insidan ser kortet ungefär ut som på framsidan, här har jag stämplat en liten grattishälsning.
På baksidan sitter lite spillpapper och en av mina personliga stämplar.
Jag hoppas att ni gillar mitt gröna grattiskort!
Ha det så gott.
/Anethe 
 
Materiallista
Stämpel från CC design Big bow Birgitta
Crealies Crea-Nest-XXL 22
Crealies Crea-Nest-XXL 54
Grattisstämpel från InkyWings
Grattisdie från Roxstamps
Mönstrat papper med blommor från Panduro (tror jag)

Söt som socker

Idag blir min dotter 12 år och hennes kort och presentpapper har ett och samma tema: Godis.
På presentpappret har jag använt mig av Lawn fawns stämplar How you bean? och textstämplar från InkyWings.
Jag har stämplat med distresser och färglagt bönorna med vanliga kritor. Kortet är en godisautomat, som faktiskt fungerar. Diesen som jag har använt kommer från Creative expressions.
Själva automaten byggs upp med tjockt material, typ frigolit. Den är inte alls svår att göra men det krävs att man har alla delerna som ingår (dies, treat cups, Mdf Candy machine handle och pre-cut foam core), men när man väl har köpt själva kärnan "foam core" går det lätt att överföra utskärningen till material som man har hemma ex frigolit. Handtagen är inte med på bilden men dessa är också lätta att kopiera när man väl har köpt en paket (de ser ut som ett T).
Jag stansade ut maskinen i metallkartong, även Grattisdie (Gummiapan) fick bli i blå metall. Inne i maskinen hällde jag i godis. Det finns en liten flik på baksidan så det går att fylla i mer godis när maskinen är tom.
Min dotter gillar blått så därför valde jag den färgen på maskinen. Det är lite svårt att se men den vita bakgrunden är embossad också för att få lite mer effekt på kortet. På insidan av maskinen har jag stämplat jelly beans och texten you are sweet, detta kommer fram när man tar ut godiset ur maskinen.
Man vrider på den silviga delen och då blir det ett hål som godiset kan komma ut ur.
Kortet är inte svårt att göra, det ser mer avancerat ut än vad det faktiskt är. Det svåraste är att hitta godis som är precis lagom stort för att kunna passera ner i maskinen och ut genom hålet.
Jag hoppas att ni gillar mitt grattiskort precis lika mycket som min dotter gjorde.
Ha det så gott!
/Anethe