Födelsedagskort till Freja

Idag har jag suttit och klurat på ett kort till min systerdotter som snart fyller år. Jag kom fram till att jag ville göra ett kort som bjöd på en överraskning då därför fick det bli ett twist and pop card (beskrivning hur man gör finns HÄR).

Framsidan på kortet har jag dekorerat med en stämpel som jag har färglagt med distresser och vattnet har jag lagt glossy på för att få en känsla av riktigt vatten. Pappret kommer frå Card deco designer sheets 2, pastel. Jag lät små växter slingra sig upp (Marianne design) med små söta blommor (Marianne design) och sedan små citronfjärilar som får flygga runt (Marianne design). Gräset kommer från Leabilities. Grattis är en die från Crealies och de enskilda bokstäverna kommer från Dixicraft. Vattnet har jag som vanligt först färglagt och sedan lagt på Glossy.
Det mesta krutet har jag lagt på insidan av kortet, jag ville skapa känslan av att man dök ner i vattnet och hamnade under ytan. Det glittriga pappret (Xcut) är helt underbart som vatten så det satte jag på alla panelerna. På två paneler satte jag även havsbotten och sjögräs. Jag provade att sätta bubblor med glossy men det fungerade inte alls på glittret, syns helt enkelt inte. Här har jag gått helt crazy på dies från Marianne design, bortsett från sanden som jag stansat med Leabilities. Den lilla skrivytan har jag stansat med Crealies XXL.
Jag har blandat glittrigt papper och metallpapper för att få lite roliga effkter på vatten och djur.
Hur galet charmiga är inte dessa små söta djur från Marianne design?
 
Jag hoppas att ni gillar mitt överraskningskort och att ni provar på att göra ett eget twist and pop för de är verkligen inte så svåra att göra. Detta inlägget är sponsrat av Instila som också har materialet som behövs till detta kortet.
Ha det så gott!
/Anethe

Födelsedagskort till Agnes

I helgen har vi varit på kalas hos min syster och jag passade då på att fira Agnes som fyllde år i höstas. Vi bor lite långt ifrån och jag missade helt att skicka kortet, men på detta sättet blev det en liten lilljul i januari. Som en liten utmaning till mig själv så valde jag att inte göra ett klassisk kort i rosafluff och gullegull utan jag valde papper från Doodlebug design puppy love paperpad. Stämpeln kommer från Stampingbella Bree loves buttercream och jag har färglagt den med Distress markers, här rockade jag loss på de mörkare och fylligare färgerna.
Jag har stansat ut en liten hjärttag (Magnolia) och bakgrund med små hjärtan (AliExpress). Lite glitter måste det ju ändå vara på kortet så jag valde röd, brukar mest använda ofärgad. De ljusgröna bladen är en die från Sue Wilson. Det blev lite glittriga stjärnor i orange också. Namnet har jag stansat ut med Bosskut Cameron Mini's alfabet och den stora siffran är en die från AliExpress.
Jag måste erkänna att jag gillar de här mörkare färgerna så det kommer säkert bli fler framöver.
Insidan har samma tema som på framsidan. Här har jag använt den fyrkantiga stansen (framsidan har rektangel). Jag har stämplat med distress marker (saphire) på hälsningen (Malins stämplar) samt en liten tårta från Magnolia.
På baksidan finns lite spillpapper och min personliga stämpel från Roxstamps. 
Jag hoppas att ni gillar mitt färgglada kort. Ha det så gott!
/Anethe

Kort till ett kakmonster

Jag är barnsligt förtjust i bakverk och rosa så kortet som jag gjort idag hade lätt kunnat vara till mig själv. Under stämpeln finns det plats att skriva något personlig.

Vikningen kallas för double z-fold och jag har gjort en mall hur man gör HÄR.
Stämpeln som jag har färglagt med distress ink kommer från Stampingbella (Serien Edna the fairy godmother collection, Edna with a cupcake on top). Om någon hade bett mig att bara välja ett märke på stämplar hade Stampingbella definitivt varit med i toppstriden, för visst är hon helt galet ljuvlig Edna med sin cupcake?
Det mönstrade papprena kommer från Doodlebug (Cream and sugar), tyckte det passade helt perfekt till Edna och textstämpeln från Vilda stamps (Svenska texter).
Kakor och fat är dies från Marianne design och jag har färglagt kakorna för att få dem lite mer som riktiga kakor.
För att kortet ska sitta ihop ordentligt har jag gjort ett skärp med lite spillpapper och Gummiapans die med kaffemugg.
På baksidan av kortet sitter mer spillbitar och min fina stämpel från Malins stämplar.
Kortet är 14,5 cm ihopvikt så det går utmärkt ner i ett kuvert.
Jag hoppas att ni gillar mitt kort och att ni provar min mall för att göra ett eget. Lämna gärna en kommentar efter er.
Ha det så gott!
/Anethe