Härliga höst

Idag tänkte jag visa ett höstigt kort med en liten speciell speciell vikning, kommer en tutorial på den i ett senare inlägg. För att få kortet att hålla ihop och inte gå upp direkt har jag gjort ett bälte. Bältet gjorde jag sist för att få rätt storlek på det eftersom kortet blir olika tjockt beroende på hur mycket detaljer som man  har i.

Fullt utvikt ser kortet ut så här. De delarna som är framsidan har jag valt att inte dekorera eftersom mitt bälte är så mycket detaljer på.
På den ena sidan har jag stämplat Härliga höst, jag stämplade först med en grön färg och sedan svart på för att få en extra effekt.
På den ena sidan har jag stämplat Härliga höst, jag stämplade först med en grön färg och sedan svart på för att få en extra effekt.
Jag har målat Gorjuss stämpeln med distresser och om man lyfter upp fliken så finns det plats för hälsning till mottagaren. På bilden ovan ser du hur fliken ser ut när den är lite öppen.
Jag hoppas att ni gillar mitt kort och att ni fått inspiration att skapa ett eget kort. Allt material som jag har använt finns hos Instila som också har sponsrat det här inlägget.
Ha det så gott!
/Anethe

Grattis Alicia

Idag fyller Alicia 17 år, GRATTIS!
Jag har gjort ett kort till henne på beställning av hennes mamma och detta blev min tolkning av de önskmål som hon hade till sin dotters kort.

Den urgulliga stämpeln med kaniner kommer från Stamping Bella och jag har färglagt den med distress markers och lite Posca. Hjärtana har jag stansat ut i en lite mörkare röd färg, dien kommer från Gummiapan.
Det fina blommiga pappret kommer från Echo park, Happy summer men det gula prickiga pappret är jag lite osäker på tyvärr.
Jag ville sätta en personlig hälsning på insidan av kortet och denna är ju bara så bra.
Som vanligt har kortet samma tema på insidan som på framsidan. De vågiga bakgrunderna med söm är en die från Die-namics.
På baksidan sitter lite spillbitar och min personliga stämpel.
Jag hoppas att Alicia har haft en underbar födelsedag och att hon gillar mitt kort. 
Ha det så gott och lämna gärna en kommentar efter dig.
/Anethe

Julkort till julkortsutmaning nr 1

Äntligen har det kommit igång med julkortsutmaning! Förra året var det utmaning hela året, men detta året blev det bara sista halvåret. 

Krav: Spets/band, 2 olika mönstrade papper, 1 hjärta, 1 djur, snöflinga.

Jag har valt papper från Tattered lace och Maja design. Texten kommer från Gummiapan. Hjärtat är en brad som jag köpt via AliExpress. Bandet har jag haft hur länge som helst, tror jag köpte det på IKEA. Diesen kommer från Marianne design (snöflingor och kottar), Leabillities (julros och swirl), Impression obsession (grankvistar) Crealies (ram med söm) och Memorybox (ekorrar).

För att få fast rosett och blomma har jag använt mig av superlim, hoppas att det håller :)
 
Insidan fick jag skarva två papper, för jag skar det gröna lite för litet och fick då improvisera. Jag satte fast några av snöflingorna som blev kvar från framsidan.
Baksidan fick lite spillbitar och en liten söt ekorre.
Jag längtar redan till nästa julkortsutmaning, alltid lika roligt att göra.
Hoppas ni fick lite inspiration till att göra nåt julkort.
Ha det gott!
/Anethe