Gingerbread house

Köpte en die förra året som var så fin men som jag aldrig använde. Så idag fick den bli använd. Jag har stansat ut huset i en brun cardstock och alla detaljer i glittrig vit mossgummi. 
Alla sidor på huset ser olika ut och jag har skurit upp fönstren för att jag vill kunna ha ett litet batteridrivet ljus i huset.
För att fästa det röda bandet skar jag sönder nocken på taket och fäste sedan bandet med dubbelhäftande tejp.
Huset är en låda och eftersom jag vill kunna tända och släcka huset så valde jag att sätta fast taket med små starka magneter (de sitter under pappersbitarna). Jag har även satt en extra bit av nocken på insidan av taket så att allt sitter fast ordentligt.
Detta lilla hus ska jag ha i mitt fönster när det närmar sig jul, kanske att jag gör några fler i andra färger för de är väldigt roliga att göra. Diesen som jag har använt kommer från Tonic studio och heter just Gingerbread house.
 
Vill du se huset i rörliga bilder så titta in på min Youtube-kanal, det är svårt att se hur fint huset glittrar på bilderna.
Hoppas att ni gillar mitt lilla pepparkakshus. Lämna gärna en kommentar innan ni sveper vidare.
Ha det gott!
/Anethe
1 Maria Storjohann:

skriven

Wow vad fint pepparkakshus du har gjort den blev jag ju sugen på att inhandla den diesen😃😃👍👍

Svar: Tack 😊
Anethe Hellström

2 Maria:

skriven

Hej igen ! Har blivit lycklig ägare till denna gingerbreadhouse die och gillar den så men när jag ska stansa ut dekorationen som är på taket blir så struligt för det går liksom i te igenom alla de smala bågarna hur går det med din är den lätt eller? Jag har en evolution maskin ville bara fråga för jag kan inte tänka mig att jag skulle kunna stansa ut i mossgummi som du har det hade nog inte gått igenom vill bara kolla hur du gör för ditt e såå fint😜😜Med vänlig hälsning, Maria

Svar: Hej!
Min stansar ganska enkelt igenom på alla detaljer, har en cut’n’boss. Men prova att lägga lite extra cs mellan plattorna i din maskin för att få mer tryck. Finns ju metallplattor också. Jag använder ibland en extra magnetisk dyna under krångliga dies.
Mossgummi är enklare att stansa igenom än vissa papper så gör ett försök.
Ibland får man köra igenom några gånger, samt vrida runt diesen i maskinen.
Hoppas detta hjälpte dig 💖
/Anethe
Anethe Hellström

Kommentera här: