Julkort med vintagekänsla

Idag blir det två julkort här i bloggen. Jag köpte sk rispapper med söta motiv och tänkte först att jag skulle använda till ljus men så ändrade jag mig och gjorde två julkort istället. Det går utmärkt att använda vanliga servetter också. Fäst dubbelhäftande tejp på ett vanligt vitt papper, jag använder Biltemas eftersom den är så bred. Sätt sedan fast rispappret, eller servetten (enbart det översta lagret, ta bort de två andra). Sedan är det bara att använda bilden som vilken bild som helst.
Eftersom dessa bilder gick lite i murrigt grönt så gjorde jag mina kort i grönt och vitt. (Sorry att färgerna blev lite konstiga det var helt enkelt inte optimalt fotoväder idag). De olika mönstrade papprena kommer från Precious Marieke Winterfun och Fantastic flowers.
Insidan har jag stämplat texten med peeled paint och moved lawn (distress oxide), den vackra hälsningen kommer från Malins stämplar.
Baksidan har som vanligt spillpapper och min personliga stämpel.
Kort nummer 2 har samma tema men här skippade jag granarna och gick all-in på julblommor istället. Diesen kommer från Marianne design, även bladrankan kommer därifrån. De olika snödiesen kommer från Precious Marieke och granarna kommer från Leabilities.
På detta kortet sparade jag lite spill som blev över när jag stansade bakgrunden och dessa små bitarna satte jag fast som dekoration vid blommorna.
Kortets insida är som det första kortet men med samma mönsterpapper som kort 2 framsida.
På baksidan sitter spillbitar och min stämpel.
Det mesta av materialet som jag har använt finns hos Instila som också har sponsrat detta inlägg.
Jag hoppas att ni gillar mina kort och att ni provar på att använda servetter eller rispapper på era kort. Lämna gärna en kommentar! Ha det så gott!
/Anethe

Pepparkakor

Jag har en liten förkärlek för kort med pepparkakor och när det blev en julkortsutmaning med just pepparkakor kunde jag inte motstå att vara med i den. Pepparkaksflickan är en stämpel från hÄnglar och stänglar (tyvärr så tillverkas inte dessa längre).
(null)
Hälsningen som jag har stämplat är från Malins stämplar, gillar typsnittet på hennes stämplar.
(null)
Detta kortet är lite speciellt för det är en beställning och kortet har därför en sedelficka på insidan.(null)
På baksidan sitter lite spillpapper och min personliga stämpel.
(null)
Jag tror att det kommer bli fler pepparkakskort innan julen är slut för i år. Ha det så gott!
/Anethe

Julkort till Benjamin

Jag fick lite problem när beställaren av kortet ville ha ett kort till en grabb som är 10 år och hon ville inte ha ett vanligt julkort utan lite coolare. Så jag kollade med min egen grabb vad han tyckte var coolt och gaming var det enda han riktigt kunde komma på, så nu hoppas jag att Benjamin också gillar gaming. Stämpeln kommer från Mo Manning for Penny Black. Jag färglägger med distress markers och vanliga vattenfärger. Handkontrollen är gjord med en die från Yvonne Creations. Jag har målat knapparnas tecken med vanliga Poscapennor.
På insidan sitter en laptop (Marianne design) och en julhälsning (Malins stämplar).
Det mönstrade pappret kommer från WildRose studio Man about town paperpad. 
På baksidan sitter lite spillpapper och min personliga stämpel.
Jag hoppas att ni gillar mitt gamingkort. Ha det så gott!
/Anethe