Julkort med vintagekänsla

Idag blir det två julkort här i bloggen. Jag köpte sk rispapper med söta motiv och tänkte först att jag skulle använda till ljus men så ändrade jag mig och gjorde två julkort istället. Det går utmärkt att använda vanliga servetter också. Fäst dubbelhäftande tejp på ett vanligt vitt papper, jag använder Biltemas eftersom den är så bred. Sätt sedan fast rispappret, eller servetten (enbart det översta lagret, ta bort de två andra). Sedan är det bara att använda bilden som vilken bild som helst.
Eftersom dessa bilder gick lite i murrigt grönt så gjorde jag mina kort i grönt och vitt. (Sorry att färgerna blev lite konstiga det var helt enkelt inte optimalt fotoväder idag). De olika mönstrade papprena kommer från Precious Marieke Winterfun och Fantastic flowers.
Insidan har jag stämplat texten med peeled paint och moved lawn (distress oxide), den vackra hälsningen kommer från Malins stämplar.
Baksidan har som vanligt spillpapper och min personliga stämpel.
Kort nummer 2 har samma tema men här skippade jag granarna och gick all-in på julblommor istället. Diesen kommer från Marianne design, även bladrankan kommer därifrån. De olika snödiesen kommer från Precious Marieke och granarna kommer från Leabilities.
På detta kortet sparade jag lite spill som blev över när jag stansade bakgrunden och dessa små bitarna satte jag fast som dekoration vid blommorna.
Kortets insida är som det första kortet men med samma mönsterpapper som kort 2 framsida.
På baksidan sitter spillbitar och min stämpel.
Det mesta av materialet som jag har använt finns hos Instila som också har sponsrat detta inlägg.
Jag hoppas att ni gillar mina kort och att ni provar på att använda servetter eller rispapper på era kort. Lämna gärna en kommentar! Ha det så gott!
/Anethe

Stackars tomten

En liten olycka skedde när tomten skulle lämna alla paketen. Han tappade flera paket och renarna smet. På dagens julkort letar tomten efter sina paket och renarna.

Jag har använt mig av stämplar från Marianne design (finns här) och några olika dies. Kortet har en vikning som heter Joy fold. På framsidan av kortet är tomten i skogen och letar paket.

När man öppnar kortet så hittar man en av renarna som smet, här finns också en julhälsning.
När kortet är fullt uppvikt finns det en bra skrivyta för en egen hälsning.
Lite fler paket och granar på insidan.
Jag hoppas att ni gillar mitt kort och själva försöker skapa ett kort med en liten historia runt. Såg du hur många paket som tomten hade tappat? Vill du också göra ett kort med Joy fold? HÄR finns en tutorial. Det här inlägget är sponsrat av Instila, där kan du köpa allt material som jag har använt till detta kortet.
Ha det gott!
/Anethe

Gingerbread house

Köpte en die förra året som var så fin men som jag aldrig använde. Så idag fick den bli använd. Jag har stansat ut huset i en brun cardstock och alla detaljer i glittrig vit mossgummi. 
Alla sidor på huset ser olika ut och jag har skurit upp fönstren för att jag vill kunna ha ett litet batteridrivet ljus i huset.
För att fästa det röda bandet skar jag sönder nocken på taket och fäste sedan bandet med dubbelhäftande tejp.
Huset är en låda och eftersom jag vill kunna tända och släcka huset så valde jag att sätta fast taket med små starka magneter (de sitter under pappersbitarna). Jag har även satt en extra bit av nocken på insidan av taket så att allt sitter fast ordentligt.
Detta lilla hus ska jag ha i mitt fönster när det närmar sig jul, kanske att jag gör några fler i andra färger för de är väldigt roliga att göra. Diesen som jag har använt kommer från Tonic studio och heter just Gingerbread house.
 
Vill du se huset i rörliga bilder så titta in på min Youtube-kanal, det är svårt att se hur fint huset glittrar på bilderna.
Hoppas att ni gillar mitt lilla pepparkakshus. Lämna gärna en kommentar innan ni sveper vidare.
Ha det gott!
/Anethe