Kort med lager-på-lager

Idag har jag gjort två olika kort till morsdag, men gjorda med samma teknik. Jag började med att stämpla upp mitt bakgrundsmotiv. Eftersom stämpeldynorna oxide torkar långsammare och stämplar mycket bättre än de vanliga distressdynorna så valde jag dem. Jag tog ett genomskinligt embossingpulver och varmembossade motivet. Till det vinröda kortet gjorde jag 3 bakgrunder och till det gröna gjorde jag två.
 
 Från blocket Precious Marieke Romance collection valde jag en vinröd CS till kortbas och detaljer. Kortet är 14,5 x 14,5 cm. Det första av mitt bakgrundspapper skar jag ner till 14 cm. För att få del 2 och 3 rätt får man mäta och försöka att pricka in exakt var mönstret är för att det ska se ut som att mönstret fortsätter på nästa del. Det andra bakgrundspappret är 11 cm och det tredje är 8 cm. Det blir alltså en kant på 1,5 cm runt om varje nivå. Den vindröda CS är 1 cm större (12 och 9 cm).
För att få textstämpeln att passa in på min cirkel klippte jag försiktigt isär den. Jag stämplade igen med Oxide Fired brick och varmembossade med genomskinligt pulver. Den vågiga kanten passade perfekt bakom min text och jag satte fast detaljen med 3D-kuddar för att få lite distans.
 Insidan stämplade jag bara en del av bakgrundsstämpeln men embossade inte motivet.
På det gröna kortet gjorde jag bara två stämplade och embossade bakgrunder. Jag stansade ut en cirkel från den ena bakgrunden samt från en grön CS. Kortet är 14,5 cm och det mönstrade pappret är 14 cm.
 Eftersom det händer mycket nere till vänster på kortet satte jag en fjäril uppe till höger. Det är bra om man tänker på balans när man skapar kort, att det inte blir för mycket detaljer på en sida och tomt på den andra.
För att stämpeln skulle passa in i cirkeln så klippte jag försiktigt isär den innan jag stämplade.
 Insidan stämplade jag med samma stämpel som på framsidan, men tog inte med hela motivet. Lät stämpelfärgen torka utan embossning.
Jag hoppas att ni gillar mina kort till morsdag och att ni fått lite inspiration till att göra ett eget.
/Anethe
 
Allt material som jag har använt finns hos Instila som också har sponsrat detta inlägg.

Kommentera här: