Grattiskort

Idag blir det ett kort med målat motiv från Penny Black. Jag tycker att dessa "kritters" stämplarna är bara så ljuvligt söta. Kortet har röd CS som kortbas och sedan har jag satt ett vitt tunnare papper (typ kopiatorpapper) och det mönstrade pappret är en tapetrest. Cirkeln med söm är en stans från Crealies och den vackra spetsbakgrunden är en stans från Nellie Snellen. 

Jag använder mig av Distress markers och ink när jag målar. Ibland användet jag även vattenlösliga pennor. Pappret är akvarellpapper. Stämpelfärgen måste vara vattenfast och jag tycker att Archival är väldigt bra.
Jag hoppas att ni gillar mitt kort och att ni får lite inspiration till att göra lite enklare kort med material som normalt sett inte är gjort för korttillverkning.
Lämna gärna en kommentar! Ha det så gott.
/Anethe

Grattiskort

Rosa, rosa, rosa, jag älskar verkligen rosa! Jag har stämplat den söta igelkotten med blommor från Penny Black på akvarellpapper och färglagt med Distress markers. Kortbasen är ljusrosa CS och storleken på kortet är 14,5 x 14,4 cm. Den mörkare rosa CS är 13,5 cm i kvadrat och tapeten som jag idag har använt som mönsterpapper är 13 cm. Spetsen är utstansad med en stans från Nellie Snellen, den har många olika delar och man kan välja hur mycket spets man vill ha. Bakom spetsen har jag använt samma stans fast helt utan spets för att få en ljusrosa bakggrund.

Jag har satt lite glitterlim i gult i blommornas mitt, blir lite lagom med bling.
Att skapa ett kort kräver inte alltid en massa olika dyra saker, med en tapet och en fin bild så kommer man långt.
Hoppas att er dag är bra! Lämna gärna en kommentar innan ni går.
/Anethe

Exploding box card tutorial

Vi börjar med själva lådan. Ta ett CS och mät ut att det är 30 cm i kvadrat.
Det finns flera olika sätt att göra själva lådan, jag kommer att visa två. 
Alternativ 1
Skär bort alla 4 hörn (de är 10 x 10 cm) och biga så att det blir en kvadrat i mitten.
Nu är själva lådan klar att dekorera. Detta alternativ ger gott om plats om man vill ha en 3D effekt i mitten av lådan.
Alternativ 2
Biga vid 10 cm och 20 cm åt alla håll. Biga diagonalerna på hörnen. Hörnen ska ha "berg" inåt och de andra har "dal" inåt.
Personligen tycker jag att den här vikningen blir lite väl bulkig och det är svårt att få hörnen att hamna snyggt inne i lådan. Det blir också ganska trångt om man vill ha fler sidor eller något stående mitt i lådan.
Locket
Jag brukar göra locket 0,5 cm större än lådan för att det ska finnas plats att ex fästa band och papper på utsidan av lådan. 
Mät ut ett kraftigare CS 16,5 cm. Biga så att det blir en kant runt som är 3 cm.
Klipp/skär varje hörn och tejpa fast flikarna på insidan av locket.
Nu är hela lådan och lock redo att dekoreras och här kan man ju variera i oändlighet. Det går att lägga till flera flikar i lådan men sätt dessa innanför så att locket passar.
Hoppas att ni gillar min tutorial. Kolla gärna in mina andra tutorials under Kategorier och Tutorial.
Lämna gärna en kommentar så blir jag glad. Ha det så gott!
/Anethe