Chokladkort

Att göra chokladkort är kul tycker jag och ännu roligare är det när det är någon som har önskemål om färg. Så idag bjuder jag på ett chokladkort i orange. De olika mönstrade papprena kommer från MME (my mind's eye) och blocket On the sunny side. Dessa är några av mina absoluta favoritpapper men tyvärr börjar mitt lilla förråd att sina och att få tag i nya verkar vara stört omöjligt i alla fall i 6" storlek.

En hög med blommor och blad är ju fint, bladen har jag stansat med tattered lace (rosbladen) och Leabillities.
På insidan ser man det underbara glasspappret (love it). Här sitter också ett litet bokmärke och en fönsterruta så man kan se vilken choklad som ligger i. Bakgrunderna med frimärksmönster har jag köpt på AliExpress.
 
Den lilla glassen är en gammal die från QuicKutz.
Om du vill göra ett eget chokladkort så finns det en tutorial här i min blogg, antigen går du via Kategorier och Tutorial eller så klickar du här. Jag har även gjort en tutorial på bokmärket, finns här
 
Jag hoppas att ni gillar mitt chokladkort och att ni kollar in mina tutorials.
Ha det så gott!
/Anethe

Grattiskort

För någon dag sedan fick jag hem en ny die från Gummiapan (Grattis) och jag tyckte att den var så bra i storlek, ofta är textdies för stora tycker jag men den här var perfekt. Jag fick några ark med desginerpapper från en pysselkompis och jag älskar verkligen färgerna på dessa, om det är någon som vet märket så lämna gärna det i en kommentar.
 

Stämpeln med flickan har jag köpt på AliExpress, man fick tre stycken på samma ark och de kostade bara nån 10:a. När jag ändå var och rotade bland mina fynd på Ali så hittade jag bland mina dies tags, frimärken och blomblad, även blommorna, spetsen och blingen kommer därifrån. Jag till och med stämpeln med skrift som jag stämplat över den söta flickan.

Jag har färglagt med distress markers och prickat vitt med en Posca-penna. Kortet har vikningen uppåt och jag dekorerar alltid insidans ena sida också.

Den vita skrivytan har jag stansat ut med en die från Crealies.
På baksidan av kortet har jag satt ett par restbitar av det mönstrade pappret och min egna stämpel.

Jag hoppas att ni blir inspirerade att skapa lite alster. Lämna gärna en kommentar om vilka fynd som ni har gjort.

Ha det så gott!
/Anethe

 

Grattiskort

En av mina vänner fyllde år ganska nyligen och självklart ville jag göra ett kort till henne. Stämpeln med pyssel och katt passade henne helt perfekt. Det mönstrade pappret har jag fått av en annan pysselkompis så tyvärr vet jag inte vilket märke det är på det. Stämpeln kommer från Saturated canary och heter Crafty cat (little darlings). Hela stämpelmotivet är målat med Distress markers och vatten.

När jag stansade ut ordet Grattis så försvann den lilla pricken över i, så där fick jag sätta en liten halvpärla istället. Jag brukar sätta små prickar med vit Posca-penna för att göra kortet lite mer unikt. Stansen Grattis kommer från Gummiapan.

Framsidan och insidan matchar varandra och jag använder mig av samma papper på insida- som på framsida. Spetsen har jag köpt på AliExpress och sidenbandet kommer nog därifrån också tror jag.

Den vita kvadraten är stansad med en die från MFT (my favorite thing). Tycker den är fin när sömmen går lite i kors. Jag har även använt mig av samma die på framsidan av kortet.

På baksidan av kortet har jag använt mig av några spillbitar och min egna stämpel.

Jag hoppas att ni gillar min pysslande katt :)

Ha det så gott!

/Anethe