Kort med Bokeh teknik

Jag satt här hemma och tittade på mina stämpeldynor från Distress ink och funderade lite på hur jag skulle använda den vita Picket fence på ett bra sätt. Eftersom den inte är heltäckande så passar den helt utmärkt till tekniken som jag tänkte visa er idag.

Bokeh är en teknik som länge använts inom fotografering men det går utmärkt att använda samma effekt på kort. Man kan säga att man skapar en drömlik bakgrund.

Jag gjorde en egen stencil genom att stansa ut 4 st cirklar i ett tunnare plastark. Jag valde lite blandade storlekar, här kan man välja att stansa ut fler cirklar om man vill.

Jag tycker att det är smidigast att tejpa fast mitt papper när jag använder mycket vatten, eftersom pappret gärna vill ändra form. Men det gör man precis som man själv vill. Måla med en vattenpenna eller pensel så att hela pappret är fuktigt men inte helt plaskvått.

Stämpla dynorna mot en glasskiva eller liknande och fånga upp färgen med penseln. Själva mönstret är inte så viktigt utan sätt färg lite huller om buller. Jag har valt att jobba med tre olika färger, men det går att lägga till eller ta bort precis som man vill. För att snabbtorka använder jag min embossingfön, men det går utmärkt att låta pappret självtorka.

När pappret är helt torrt är det dags att använda den vita dynan och stencilen. Placera stencilen på pappret och använd en blender (eller liknande). Flytta runt stencilen så att vissa cirklar täcker varandra och använd lite olika mycket av den vita för att få olika effekt.

Resultatet blir en bubblig och lite oskarp känsla som är jättefin som bakgrundspapper på ett kort.

Lossa pappret när all stämpelfärg är helt torr och montera det på ett kort.

Jag valde att ha min kortbas i en gammalrosa färg och en vit CS bakom mitt egengjorda mönstrade papper med bokeh teknik. Det här kortet höll jag enkelt för att ni ska se hur fint de vita bubblorna blir.

En text fick det bli på framsidan och ett par stjärnor.

Insidan är vit med två smala remsor som blev över från mitt bokeh-papper.

På baksidan satte jag de sista små restbitarna av mitt papper och så min egna stämpel på.

 Hela detta inlägget är sponsrat av

Instila

, där finns allt du kan tänka dig behöva för att göra ett liknande kort.

Jag hoppas att ni provar på tekniken som jag har visat idag. Lämna gärna en kommentar efter dig. Ha det så gott!

/Anethe

1 Ulrika:

skriven

Det blev väldigt härlig känsla med tekniken! :-)

2 Ulrika:

skriven

Det blev väldigt härlig känsla med tekniken! :-)

Svar: Ja visst blir det :)
Anethe Hellström

Kommentera här: