Vinterbröllop

Hej och god fortsättning!
Idag går mitt inlägg i romantikens tecken, för vem gillar inte romantik? Även om vår och sommaren är de största årstiderna för bröllop så förekommer det ju även under resten av året. Eftersom det är vinter så ville jag att mitt kort skulle vara i lite svalare och isigare färger. Xcut har en serie med självhäftande glittriga ark som passade så perfekt till mitt kort. Jag valde den blå men alla färgerna hade blivit superfina! Kortet är 14,5 x 14,5 cm och det blå arket är 14 x 14 cm.

Jag stansade ut tre hjärtan, två vita och en blå. Den vackra blomstansen från Precious Marieke fäste jag bakom hjärtana som en liten spets.

YouDo har många söta stickers och idag valde jag en bröllopstårta.  Peel-off stickers i guld blir ytterligare en vacker detalj på kortet.

 
Jag hoppas att ni har haft en pysslig jul och nyår och att mitt inlägg kan ge er inspiration.
/Anethe
 
Inlägget är sponsrat av Instila.

Kort med stämpelmotiv

Idag var det sista dagen på en utmaning på facebook och jag hade först inte tänkt att delta, men så helt plötsligt satt jag där och började skapa iallafall.

Utmaningen var en bingobricka och jag måste säga att jag verkligen gillar att skapa kort från bingobricka så det var nog därför som jag inte kunde motstå :)

Den raden som jag valde hade 4 krav: Bild/foto/stämpelmotiv, utstansat (eller klippt), färg/ink och minst 2 olika mönsterpapper.

När jag sorterade mina papper så hittade jag fyra marina papper, som jag inte kommer ihåg vem tillverkaren är på men jag har använt dem förr så kanske det står i nåt tidigare inlägg. Iallafall så fick dessa fyra papper stå som grund på mitt kort. Jag stansade ut kortstommen från Crealies make a card och valde både deras stitched och dubble stitched sqares för att stansa ut ramen till kortet och till fyrkanterna som svänger.
Framsidan har Deep sea corner från Memorybox och på baksidan har jag satt Oceana corner.
 
I skarven som blir på kortets insida satte jag in några snäckor och fiskar från Marianne designs mini marina serie (CR1363 och CR1364). Jag tycker att dessa miniserier är så söta och användbara, har nästan alla :)
Jag stansade ut snäckorna och fiskarna i en vaniljfärgad CS som jag sedan färgade med lite chalk i olika färger. Alla mönsterpapper är infärgade med Chestnut roan från ColorBox.
Repet som egentligen är två stansar kommer från Marianne design (LR0418) och jag lät knopen vara på framsidan av kortet och knuten satte jag fast på baksidan. 
Stämpelmotivet kommer från Magnolia som jag har färgat med distress marker, refiller och akvarellpennor. Jag är inte världsbäst på att färglägga, men det är roligt och om jag tränar lite så kommer det ju inte bli sämre. 

Det var allt för denna gången! Lämna gärna en kommentar :)
/Anethe

Nu är det jul....

Ljuslåda

Idag har jag valt att göra en liten söt låda fylld med värmeljus som man kan ha med sig till adventsfikan. Lådan är anpassad till två lager med värmeljus och är söt att ha stående på bordet.

 Börja med att mäta ut ett CS 18,5 x 26,1 cm.

Biga vid 3,5 cm, 11,3 cm, 14,8 cm och 22,6 cm vänd pappret och biga vid 3,5 cm på båda kanterna, se bilden.

På locket limmade jag fast det söta pappret med små hustomtar, jag valde att limma eftersom jag ska stansa ut ett hål och därför inte riktigt vet var tejpen ska sitta.

Stansa ut ett hål i locket, jag sätter fast stansen med lite washi för att den ska hålla sig på plats.

Fäst ett mönstrat papper i botten och insidan av lådan (inte nödvändigt). Sätt dubbelhäftande tejp på flikarna enligt bilden nedan. På insidan av locket har jag embossat ett plastark och fäst med dubbelhäftande tejp.

Bilden visar insidan av lådan.

Tejpa samman lådan så det bildas en låda och ett lock. I lådan får det plats totalt 12 st värmeljus.

Jag hoppas att detta ger dig inspiration i ditt skapande!

/Anethe

Inlägget är sponsrat av http://instila.se/