Party-/festkort

Idag blir det lite partystämning i bloggen!
Jag har valt att göra två kort med temat party/fest och det första är min favorit ett pop-up box card.

Pappersblocket Happy birthday har många användbara papper och här har jag valt att använda fyra olika på samma kort. Ihopfällt blir kortet helt platt och går lätt i ett vanligt kuvert. Jag gjorde en pappersring i vit CS som är något större än kortet så att det går lätt att trä på och av det.  Leane Creatief har en stansserie som innehåller festliga detaljer och på det här kortet har jag valt att använda champagneflaskan. Längst ner på kortet sitter det sammetslena peel-off i grönt.

När kortet är uppfällt så ser man ballonger och utstansad text, Hipp Hipp Hurra. Ballongerna har jag stansat ut i restpapper från tidigare projekt. Innan jag stansar ut text fäster jag alltid dubbelhäftande tejp på min CS, det blir så mycket enklare att fästa små bokstäver.

Ballongerna har jag först limmat fast på genomskinlig plast (i det här fallet kommer plasten från en Gorjuss-förpackning). Jag väljer att sätta plast för att ballongerna ska sitta på plats och för att det ska bli en illusion av att de svävar.

Mitt andra kort är ett 14,5 x 14,5 cm kort i vit CS som bas. Det söta prickiga pappret kommer från

pappersblocket Little meow. På detta kortet har jag enbart jobbat med vit och rosa, förutom den lilla söta björnen som är i brunt. Alla CS kommer från samma serie och har ljuva pastelliga toner (som jag älskar). Ballongerna som björnen håller i kommer från samma stansserie som champagneflaskan på mitt tidigare kort.

Jag tycker att djuren från Marianne design är så ljuvligt söta och jag tror att jag skulle kunna använda dem på nästan varje kort jag gör, så det kommer säkert dyka upp fler djur i mina inlägg framöver. Bakgrunden till björnen är torrembossad med söta ballonger.

Jag hoppas att ni gillar mitt inlägg och att ni får lite idéer till party-/festkort.

/Anethe

Allt material till korten finns hos Instila som har sponsrat detta inlägg.

Kommentera här: