Grattiskort

Dagens inlägg blir ett grattiskort, men nu när jag granskade bilderna ser jag att jag har missat att ta kort när det blev helt klart så ni får hålla tillgodo med kortet när det nästan är klart.

Jag hittade en spillbit med embossade ballonger som fick sätta temat på kortet. Kortbasen är vit och sedan hittade jag ett sött blåttpapper med vita prickar i en av mina pappersblock (WildRose studio Icing on the cake). Champagnen är en die som jag gärna använder på lite festligare kort (Leabillities). Stansen med söm kommer från Crealies.

Hittade bra "sprut" i en stans från Marianne design, är egentligen en delfin som hoppar i vatten men här blev det till skumpa.
 
Efter korten är tagna satte jag på ett grattis också utstansat i vitt, stansen kom från Gummiapan.
 
Ha det så gott!
/Anethe

Pop out swing card

Idag har jag gjort en egen version av ett pop out and swing card.. vet inte hur jag ska översätta detta till svenska. Som bas på mitt kort har jag ett CS 29 x 14,5 cm som jag vikt på mitten. Sedan har jag använt Crealies Create-A-Card no1 och försökt att placera stansen i mitten på förstasidan på mitt kort. Därefter har jag mätt och försökt att få till själva delen på insidan. Den är ungefär 21 cm. Bigad vid 7 och 14 cm. Den är vikt med berg och dal (mountain-valley).

 På framsidan av kortet har jag stansat ut en söt bård med en stans som jag köpt på Wish (eller Ali). Blomman kommer från LeCrea' och är blomma nummer 6. Kvadraterna med söm har jag använt Crealies Crea-Nest-Lies XXL No 22 och CLNestXXL 34. Texten Smile everyday kommer från Tim Holtz och finns i Friendship Scripts.
 Rektangeln för egen hälsning är en stans från CreaLies som heter CLNestXXL. De mönstrade pappret vet jag inte vilket det är, köpte en hög på Tradera och då var dess med. Om du vet tillverkaren så skriv gärna en kommentar om detta.
 
 
 På baksidan satte jag fast en restbit, tycker det ser lite kontstigt ut om man lämnar baksidan helt tom, men det får man ju göra som man vill.
 
 
Om ni önskar att få en bättre/riktig tutorial på detta kortet så lämna en kommentar så fixar jag det.
 
Ha det så gott!
/Anethe

Tekort

Idag blir det ett inlägg om ett "bra att ha" kort. Ibland vill man skicka ett kort även om det inte är någons födelsedag och då passar det ju bra att skicka ett kort med en liten tepåse med ett gott te som man gillar.

Vikningen heter Trifold och är verkligen urenkel att göra. Utgå från ett A4 och skär ner det till 27 x 21 cm. Markera på kortsidan vid 15 cm och vid 6 cm på motstående kortsida. Skär rakt över så får du två stycken kort. Biga vid 9 och 18. Sedan är det bara att dekorera efter tycke och smak.

Spetskanten längst upp är den stans från Magnolia (ett av klubbkiten). Det mönstrade pappret har jag fått av min scrapvänn Rebecka så vet tyvärr inte märket på dem. Jag har köpt stansarna med tetema på Wish och här passade de verkligen helt perfekt!
Vikningen där tepåsen får plats har jag gjort genom att mäta tepåsens bredd och lägga på cirka 1,5 cm. Även cirka 1,5 cm i nederkant. Sedan har jag skråklippt kanten och vikt och limmat. Gjorde en liten dubbelbigning på sidan för att få lite mer plats att stoppa ner påsen.
Stämpeln kommer från Scrapberry's och kommer med ett set som heter Afternoon tea. Rektanglarna är stansat med Nellie Snellens stansar.
Den lilla skeden har jag stansat i metallkartong för att få lite mer autentisk känsla på den. Det finns mycket plats längst bak för en personlig hälsning.
Lämna gärna en kommentar efter dig.
Ha det så gott!
/Anethe