Påskkort

Nu är det inte ens en vecka kvar till påsk så om man vill hinna att få iväg lite kort är det hög tid nu. Idag har jag "slängt" ihop två skakkort med påsktema. Dessa är relativt enkla att göra och går fort att få ihop.

Tyvärr har jag ingen aning om märket på de mönstrade papprena för jag har fått dem av pysselkompisar. Hönan och de små äggen på första kortet kommer från Marianne design och texten kommer från Idas magasin. För att skapa distans till själva skadelen har jag stansat ut foam/mossgummi/funkyfoam/dekorgummi (eller vad ni kallar det). Jag stansar först ut bakgrundspappret med en stans (jag har valt Crea-Nest-Lies XXL no22) och även plasten har jag stansat med samma stans. Jag behåller den stansen samt lägger till Crea-Nest-Lies XXL CLNestXXL 34 så att det blir en ram med dubbelsöm. Jag stansar de mönstrade pappret som ska bli ramen och sedan stansar jag även foamen. Eftersom foamen pressas samman i maskinen så brukar jag klippa den lite mindre, i detta fallet klippte jag bort sömmen på insidan och utsidan. 

Glad påsk stansade jag ut i foam, men innan jag stansade fäste jag dubbelhäftande tejp från Biltema på baksidan av foamen. Hönan är utstansad i vanlig gul CS och sedan har jag målat kinden med Distress ink Worn lipstick, lite vit POSCA här och där (har även prickat lite på kinden men missade visst att fota).

På insidan av kortet har jag stansat ut en kyckling i foam. Den vita skrivytan är samma die som framsidan.
 
 
Kort nummer två hade så sött mönsterpapper med kaniner så jag stansade ut en rosa kanin (Marianne design) och fyllde mitt skak med små ägg och snirkliga ägg (båda från Marianne design). Jag har även skurit ner nageldekorationer i lagom höga bitar, men de syns inte så tydligt på denna bilden tyvärr, de är i fimolera och köps i långa stavar som man kan skära precis så höga som man vill.
Insidan av kortet har ett snirkligt ägg och en bra rejäl skrivyta.
Skynda, skynda nu att göra färdigt era påskkort så att de kommer med posten i början av nästa vecka.
 
Ha det så gott och lämna gärna en kommentar!
/Anethe
1 dorte susanne:

skriven

oj oj super fine kort her.

Svar: Tusen tack 💖
Anethe Hellström

Kommentera här: