Inbjudningskort - Student

Nu är det vår, även om vädret ibland tror att det är vinter. Snart är det skolavslutning och det är hög tid att skicka ut inbjudningskort till blivande studenters firande. Jag har idag valt att färglägga en söt Gorjuss stämpel, jag stämplar med Archival eftersom den är vattenfast och färglägger sedan med Distress ink. Studentfirande förknippas ofta med gult och blått, men jag har valt helt andra färger till mitt kort.
Stämpeln stansade jag ut med en tag-stans, men valde att inte göra hålet i tagsen. Kortbasen kommer från den underbara CS-serien som Instila har och är i färgen Off-white. Kortet är 14,5 x 14,5 cm. Den rosa CS är från ett block med enfärgade baspapper som är färgmatchade till det mönstrade pappret från blocket Romance. 
De söta små studentmössorna passade så bra på Gorjusstämplarna så jag har helt enkelt bara satt fast en på mitt färdiga motiv.
Blomman är en vacker peel-off sticker som jag har formklippt i ett rosa CS och bladet i grön CS. Jag klippte bort bladen från blomman och fäste den på det gröna CS och limmade fast dem på kortet, blomman sitter med 3D-kuddar. Texten är ett kaligrafiliknande alfabet som jag tycker är så snyggt.
Jag har valt att ha vikningen uppåt på detta kortet, men det kan man ju göra precis som man själv tycker.
Insidan på kortet går i samma tema som framsidan. Eftersom framsidan har två halvor av det mönstrade pappret så blir det ju två halvor kvar till insidan.
 Jag hoppas att ni gillar min studentinbjudan och att ni fått lite inspiration till att göra ett eget.

/Anethe

Allt material till kortet hittar ni hos Instila som även har sponsrat detta inlägg.

Grattiskort - tårta

Med detta kortet avslutar jag mitt bakverkstema för denna gången. Klippbilden kommer precis som de andra korten från Marianne design. Stansarna med söm är från Crealies och texten kommer från Ida's. Det mönstrade papprena kommer från blocket Tea Party från Dovecraft.

Organzabandet knöt jag en liten rosett av och satte fast med lim. Spetsen har jag köpt på AliExpress och är en gräddgul färg.
Insidan har samma mönstrade papper som framsidan, blir ju två halvor över från framsidan :)
För att dölja skarven mellan pappren så skar jag ut en smal remsa av den enfärgade cardstocken.
 
Lämna gärna en kommentar innan ni går.
Hoppas att ni fick inspiration till ett eget bakverkskort. Ha det så bra!
/Anethe

Grattiskort - Cupcake

Jag fortsätter med mitt tema på bakverk och den här veckan är det cupcakes som står i fokus (mums). Alla stansar kommer från Marianne design utom fjärilarna som är från Cherry Lynn. Det mönstrade pappret kommer från en pad som heter Cupcake boutique och tillverkare är Dovecraft. Klipparket med cupcakes kommer också från Marianne design.

Jag verkligen älskar ministansar och dessa småkakor är bara så ljuvliga. Den lilla skeden stansade jag i guldkartong. Titta på den lilla kakan vid skeden som "någon" tagit en liten tugga från. Love it! Några gröna halvpärlor gör kortet mer intressant tycker jag.
Jag har valt att ha kortet med vikningen uppåt den här gången.
Insidan av kortet har samma mönstrade papper som framsidan och en rejäl yta till en hälsning. Stansen med söm kommer från Crealies.
Lämna gärna en liten kommentar innan du går.
Hoppas du fick lite inspiration till ett eget Cupcake-kort. Ha det så bra!
/Anethe