Shaker card - tutorial

Hej!
Idag blir det ett långt inlägg för jag ska steg-för-steg beskriva två olika sätt att göra ett skakkort på. Materialet som jag har använt är det samma på de båda korten, fast använda på lite olika sätt. Nellie Snellen har fyrkantiga stansar, en rak och en med vågor, som är super när man vill göra skakkort.

 Resultatet av de två olika teknikerna. Rosa kort är gjort med 3D-kuddar och det blågröna är gjort med lim.
Skakkort med enbart lim
Det första skakkortet har jag gjort utan att använda 3D-kuddar, fördelen med detta är att man själv kan bestämma hur djupt själva skakdelen på kortet ska vara. Jag började med att stansa ut en baksida med den vågiga ramen och en framsida med samma vågiga stans samt en av de raka från Nellie Snellen. Efter det stansade jag ut 10 st vågiga med en större storlek på den raka för att få höjden till skakdelen. Jag stansade även ut en fyrkant i vanlig plast.
Sedan limmande jag ihop alla 10 vågiga kanter med undersidan, låt limmet torka mellan varven och pressa gärna med något så att de håller en bra form under arbetet.
När allt har torkat tejpade jag fast bilden med dubbelhäftande tejp.
Plasten har jag sätt fast med dubbelhäftande tejp på baksidan av ramen, men det går ju bra att limma också.
Jag har limmat fast några små pärlor som jag ville skulle sitta fast mot bakgrunden, låt torka ordentligt innan glittret hälls i.
Häll försiktigt i glittret. Jag har även lagt i små kulor som jag gjort av vanlig lera för att få ytterligare en detalj, men här kan man ju lägga i paljetter, pärlor eller vad man har hemma.
Limma försiktigt fast framsidan så att allt sluter helt tätt. Lägg gärna press på så att det verkligen blir helt tätt. Nu är själva skakdelen redo att placeras på ett kort.
Måttet på kortet är 14,5 x 14,5 cm. Det mönstrade pappret är 14 cm. Jag stansade ut en ram och en bakgrund av Holly Jolly stansarna och en liten snirklig detalj. Några stjärnor från peel-off arket blev en fin detalj. Skakdelen har jag satt fast med vanlig dubbelhäftande tejp innan jag dekorerade.
Ljusen har jag först fäst på ett vitt CS och sedan klippt ut innan jag satte fast med 3D-kuddar.
Skakkort med 3D-kuddar
Det andra skakkortet är gjort med 3D-kuddar. Jag har stansat ut en hel vågig fyrkant och en som är som en ram. Plasten har jag stansat ut med en storlek större än hålet i ramen. Plasten brukar jag spara från olika förpackningar, de är bra att ha liggande till kommande projekt. Just den här plasten kommer ifrån en embossingfolderförpackning (oj långt ord).
Limma fast plasten på baksidan av ramen och lägg åt sidan.
Sätt fast 3D-kuddar på framsidan och utkanten av den vågiga fyrkanten.
I blocket Festivale Frolics fanns så söta bilder och jag valde den med fåret till mitt första skakkort. Jag skar till bilden lite så den passade innanför 3D-kuddarna.
Ta först bort tejpen på 3D-kuddarna och lägg sedan i glitter och pärlor eller vad du har hemma och sätt fast framsidan med fönstret. Jag har valt att limma fast några pärlor på bakgrunden men det är inte nödvändigt.
Den färdiga skakdelen är nu redo att fästas på ett kort.
Även det här kortet är 14,5 cm och pappret med paket är 14 cm. På det här kortet stansade jag ut två bakgrunder, en rosa och en i ett sött mönstrat papper, med Holly Jolly stansen. En stor julstjärna i mörk röd och rosa fick pryda det ena hörnet och även detta kort har stjärnor.
Den söta julstjärnan fick en guldig mittdel.
Jag hoppas att detta ger dig inspiration i ditt skapande!

/Anethe

Inlägget är sponsrat av http://instila.se/

 

1 Inger :

skriven

Jättefina kort och bra inspiration!

Svar: Tack 💖
Anethe Hellström

Kommentera här: