Halloweenkort

Det här kortet är lite mer arbetat och här har jag använt mig av en stansmall för att göra grunden till kortet men det är lätt att göra samma kort utan stansen och då kan man även variera storleken precis hur man vill. Sök på Pop-up box card så kommer det massor med tips hur man kan göra.

Jag stansade ut 2 st Happy halloween landscape i svart CS och skar till dem så de passar inne i boxen. Peel-off klistermärken i form av spöken satte jag fast på vit CS och sedan konturklippte jag ut dem innan jag satte fast dem på kortet. För att spökena ska se ut att sväva satte jag fast vissa av dem på genomskinlig plast (förpackningen till embossingfoldern Spider web) som jag klippt till smala remsor. Det är viktigt att det är en ganska stabil plast så att dekorationerna inte viker sig av tyngden.
 
Baksidan på kortet har rejält med plats för att skriva en personlig hälsning. Jag fäste ett vitt CS och satte sedan fast ett litet spöke i ena hörnet.
 
 
Den här gången valde jag att göra en pappersring som sitter löst runt kortet. Mät ut ett CS som är något bredare än vad kortet är brett och gör en ring av den. Fäst washi runt och dekorera med ett utstansat skelett.
Snabbgenomgång på Pop-up Box Card.

Mät ut 4 st delar som är 14 x 8 cm. Biga alla delarna vid 1,5 cm. Biga 3 av delarna vid 7,5 cm. Skär bort den övre delen från alla fyra delarna så att de ser ut som på bilden.
Mät ut 3-4 st 8,5 x 2 cm långa bitar. Biga 1 cm från båda sidorna. 

 Sätt dubbelhäftande tejp på den utstickande fliken och sätt ihop alla fyra delarna så att de bildar en lång rad. Lättast är att dekorera sidorna innan man fäster fast den sista fliken.
Jag använde Spider web embossingfolder på grå CS och skar till delar i storleken 6 x 6 cm (överdelar) och 6 x 7 cm (nederdelar), tre delar av varje. Till baksidan valde jag svart- och vitprickigt papper, ungefär i storleken 6 x 13 cm.
Vänd kortet så du har insidan mot dig och dekorera flikarna med mönstrat papper i storleken 6 x 6 cm. Man kan sätta ett papper på den baksidan också, det ger ännu bättre stadga åt kortet men jag har valt att inte göra det på mitt kort.
Tejpa samman kortet så det bildas en box.
Vik pop-up delarna enlig bilden.
Fäst delarna med antigen dubbelhäftande tejp eller lim på boxens insida, det är viktigt att de blir så raka som möjligt för att kortet ska gå att vika ihop helt platt.
Nu börjar det riktigt roliga, att dekorera kortet!
 
Idag har jag lärt mig att det är nästan helt omöjligt att fota ett svart kort med svarta detaljer. Ha det så gott! Hoppas ni fått inspiration inför Halloween.

/Anethe

Inlägget är sponsrat av http://instila.se/

Kommentera här: