Julkort

Jag är med i en grupp på facebook där vi byter kort med varandra (har säkert skrivit om det förrut), den här gången var det dags att byta julkort. Jag ville göra tre olika men ändå med samma tema. Det första kortet valde jag att sätta den söta apan från Marianne design på, han fick ligga nertryckt i en korg (även den från Marianne design), lite julkulor (Marianne design) och granris (Impression obsession) fick också plats i korgen. Apan har jag klippt isär för att få ner den i korgen som jag ville. Granarna kommer från LeaCrea, istapparna är från Marianne design och det vågiga landskapet är en stans som jag har köpt på Wish. Bakgrundspappret kommer från Wildrose Studio "Frosted lace" paper pack.

På andra kortet fick den söta lilla björnen (Marianne design) åka skidor (Marianne design). Granarna längst bak kommer också från Marianne design. Jag har först använt mig av ett vitt CS och sedan ett såkallat kraftpapper som jag skurit ungefär 1 cm mindre än kortet. Kinderna har jag chalkat lite med Distress -worn lipstick- och sedan har jag prickat dit små vita blänk med en Poscapenna.
Kort nummer tre är uppbyggd på samma sätt som de tidigare korten. Jag valde denna gången den söta snögubben (Marianne design). Tomteluvan kom med i förpackningen, luvan som apan och björnen har kommer från en annan förpackning med djur från Marianne design.
På TGR har jag hittat superprisvärd metallkartong och jag har stansat ut alla julkulor i den röda.
Visst är de helt underbara dessa stansar från Marianne design?! Jag älskar dem verkligen.
 
Ha en skapande julhelg :)
/Anethe

Julkort

Snart är det jul!

Nu är det inte långt kvar till jul och det är hög tid att göra färdigt alla julkort som ska skickas. Personligen skickar jag ganska många julkort och tycker det är väldigt roligt att få julkort.

Den här veckan har jag gjort ett snöigt kort med en helt underbar liten tomte. Pappret Waiting for christmas är dubbelsidigt och på den ena sidan finns det så söta bilder som jag idag har använt en av. Jag valde att göra en brun ram runt bilden för att markera den ytterligare. Från Precious Marieke kommer det många prisvärda stansar och till mitt kort har jag använt en av mina nya favoriter Snowflake circle som jag idag valde att klippa isär för att få snöiga kanter på min bild.

 rån Leane Creatief kommer mina absoluta favoritstansar när det gäller blommor, den här veckan har jag använt den som kallas 004. Istället för att använda den medföljande mittdelen har jag valt att sätta en liten snöflinga från ett vackert peel-off ark.
 

Jag hoppas att detta ger dig inspiration i ditt skapande!

/Anethe

Inlägget är sponsrat av Instila

Dopkort till Hope

Min kusin skulle döpa sin lilla dotter Hope och min moster ville att jag gjorde ett fint dopkort till den lilla.Bakgrunden är en stans från Crafter's companion som jag letat som en blådåre efter. Tur nog har ju inte Brexit än gått i kraft för i England hittade jag äntligen den :)
Jag valde att inte embossa den utan tog en av mina andra embossingfoldrar med små hjärtan på för att förstärka hjärtan ännu mer. Hjärtana uppe i hörnet kommer från Wish och namnet som tur nog är Hope hade jag en passade stans från LeaCrea. Texten har jag skrivit ut på datorn och anpassat till bannern från Cherry Lynn (en stor favorit hos mig).

Blommorna är stansade i vit, rosa och vit pärlemopapper. En liten halvpärla i mitten är så fint.
Min moster ville ha med en prinsesskrona på kortet och det fick bli en liten charm som jag sydde fast i en spetsrosett. 
Jag blev väldigt nöjd med kortet, inte alltid som jag blir det. Men vitt och rosa vad kan gå fel?

Ha en härlig pysslig vecka!
/Anethe