Tändsticksask

När det är närmare 30 grader varmt ute och luften är helt klibbig så har iallafall inte jag så mycket ro till att sitta och pyssla, men lyckades få ihop en tändsticksask med papper från Roxstamps nya pappersserie Svunnen tid och stansar från magnolias senaste klubbkit. Bina är ju bara så söta! 


Bladen och blomman är stansat med en stansmall från Tattered lace. 
En liten halvpärla fick sitta på lådan där tändstickorna ligger. I efterhand funderar jag på om det hade varit ännu finare att sätta en bit av det fina pappret Svunna tider även på lådfronten. Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar :)

/Anethe

Hjärtan på rad

Såg en bild på ett kort som någon hade gjort med den fina bården från Memory box (cherish border) och jag blev bara så inspirerad till att prova att göra ett likande kort. Hon hade satt sin bård runt en cirkel men rosmotivet som jag ville använda var ovalt så det var lite av en utmaning att få den raka bården att svänga runt ovalen på ett bra sätt.
 
Jag stansade ut 3 stycken bårder och klippte sedan små insnitt i nedre kant på alla innan jag formade dem på baksidan av den rosa ovalen. Ibland fick jag klippa bort små detaljer och limma fast på bättre sätt. Men det är inget som syns på det färdiga kortet. På bilden nedan ser du hur jag har klippt och satt fast bården på baksidan av ovalen.
Ovalerna och kvadraten med söm kommer från Crealies och jag tycker att de är väldigt användbara, har cirkel, oval, kvadrat och rektangel med söm.
Kortet är helt gjort med enfärgad CS eftersom jag ville att den söta vita hjärtbården skulle synas som mest. Bilden med de ljuvliga blommorna kommer från Marianne design.
Stansade ut fjärilarna i både rosa och vit CS för att skapa ytterligare en dimension på dem. En liten halvpärla på kroppen blir en fin detalj. Fjärilarna är en stans från Cherry Lynn. Rosbladen stansade jag ut i vitt för att inte bryta för mycket mot den vita hjärtbården. Stansen jag har använt kommer från Tattered lace. Jag limmade fast blommor, pistiller och halvpärlor för att få lite mer liv i arrangemanget.
Som vanligt har jag valt att montera kortet med vikningen uppåt för att det ska stå snyggt.
Insidan höll jag väldigt enkel eftersom framsidan är så mycket dekorationer på.
Jag hoppas att detta gav dig lite tips och inspiration.
/Anethe
 
Lämna gärna en kommentar :)

Cascading card tutorial

Skär två likadana bitar. Längd 28,5 cm. Den smalaste delen är 6 cm hög och den högsta delen är 15 cm.
Jag brukar utgå från ett CS i vanlig A4 storlek som jag minskar ner till 28,5 cm och sedan delar på diagonalen.
(Jag har en mall som jag utgår från när jag gör de här kortet som jag skurit ut i lite grövre papper, sträcken visar vart jag ska biga respektive skära, samt var mitten är på kortet).

Man har nu två likadana delar. Den höga delen kommer att bli bakstycket på kortet och den låga delen kommer bli framstycket.
Biga båda delarna vid 4,75, 9,5, 14,25, 19 och 23,75.
 
Mät ut mitten på den höga delen och mitten på den låga delen (7,5 cm och 3 cm) och sätt en liten svag blyersprick där.
 
Lägg en linjal och mät ut mitten på bigning 1, 3 och 5. Markera lite svagt med blyerts.
 
Skär/klipp på den ena biten nerifrån upp till markeringen och på den andra uppifrån.
För den långa delen med skåran uppifrån mot den med skåran nerifrån ända upp till mitten.
Den delen som kommer bli baksidan av kortet ligger nu ner mot skrivbordet.
Vik sedan sidorna över för att få vikningen åt rätt håll.
För sedan de skårade sidorna genom varandra igen och vik sidorna ytterligare mot varandra.
Sedan är det bara att lirka in den sista låsningen och kortet är färdigt. Delarna låser fast varandra och kortet blir ganska så stabilt utan lim och tejp.
Om man ställer kortet upp så blir det så här.
Jag brukar sätta ett fint mönstrat papper på hela framsidan för att göra kortet ytterligare lite mer stabilt, även baksidan har ett helt papper och här finns gott om plats att skriva en hälsning till mottagaren.
Jag brukar sätta fast mönsterpapper innan kortet är monterat, men då är det viktigt att hålla koll på vilka sidor som är på utsidan av kortet och vilka som blir på insidan :)
Fram- och bakstycket sätter jag på när kortet är monterat.
 
Sedan är det bara att dekorera efter smak och tycke. Det behöver inte vara blommor.
Om man söker på google på Cascading cards får man upp massor med fina förslag på dekorering.
 
Jag hoppas att jag inte krånglade till det allt för mycket för dig, för det är verkligen inte svårt att göra den här vikningen.
 
Lämna gärna en liten kommentar efter dig :)
/Anethe