Blogginlägg för Instila

Idag känns det i luften att hösten verkligen är på väg. Men eftersom bladen fortfarande är ganska gröna och fina så ville jag att mitt kort skulle gå i grönt men med lite höstkänsla. Jag valde att göra ett kort med bara en fram- och baksida. Det går alltså inte att öppna kortet. Till kortstomme skar jag ut den pärlemorskimmrade CS i storleken 14,5 x 14,5 cm. Det fina pappret med träden skar jag i storleken 14 x 14 cm. Jag stansade sedan ut massor med löv i olika gröna färger och limmade fast dem bakom en rektangel som jag stansat ut i den fina pärlemorskimmrade CS. Det härliga grönrandiga pappret skar jag till i cirka 3 x 14 cm.

På baksidan av kortet satte jag först fast pappret med träd och sedan skar jag till två trianglar av den pärlemorskimmrande CS, jag klippte den ena sidan med en mönstersax och satte sedan fast en triangel av det randiga pappret. Trianglarna tejpade jag fast omlott så att det bildas en ficka där jag satte i tre tags.

Kortets baksida utan tags.

Tagsen stansade jag ut i tre olika papper och på de mönstrade papprena satte jag även fast ett vitt papper så att man kan skriva sin hälsning. Jag lät hålförstärkningen gå i ett annat papper som en fin detalj. För att slippa limma fast de små ringarna så sätter jag dubbelhäftande tejp på pappret innan jag stansar så blir det mycket lättare att få fast dem.

Besök gärna Instila för shopping och inspiration: http://instila.se/info/inspirationssidan/
Jag hoppas att detta ger dig inspiration i ditt skapande! Lämna gärna en kommentar, ha det så gott!
/Anethe

Grattiskort

Idag bjuder jag på ett grattiskort. Jag gjorde kortbasen i storleken 14,5 x 14,5 cm (det brukar jag göra). Stansade ut mönsterpappret med en söm runt (Crealies), två olika mönsterpapper som jag sedan skar på mitten och satte ihop. Tror att designpappren kommer från Panduro (jag har fått dessa).

Efter det stansade jag ut en cirkel (Spellbinders) och en vågig bård (Marianne design). De olika bladen kommer från Marianne design och LeaCrea. Jag stansade ut orkidéer (Marianne design) i rosa CS som jag färgade in med röd stämpelfärg. Blommorna ger lite höjd på kortet.

Grattistexten kommer från Gummiapan. Lite halvpärlor och glitter fick avsluta kreationen.

Visst är de vackra orkidéerna?

Insidan fick samma mönsterpapper som på utsidan och en gräddvit cirkel med söm (Crealies) att skriva hälsningen i.

Det var allt för denna gång, lämna gärna en kommentar :)
Ha det så gott!
/Anethe

Skisstolkning

Jag är med i en grupp på fb där vi byter kort med varandra, vi får ett tema och sedan gör man 2-3 kort. Den här gången var det en Skisstolkning.

På mitt första kort använde jag stansar från Marianne design, magnolia, Cottage cutz och Memorybox.

Alla små fiskar (Marianne design) stansade jag ut i rosa CS som jag sedan färgade in med blå, lila och rosa stämpelfärg. Mönsterpappret kommer från Panduro.

Fisknätet (Cottage cutz) blev en fin detalj. Jag tejpade CS med dubbelhäftande tejp först innan jag stansade.

Mitt andra kort blev kattinspirerat, så nu hoppas jag att mottagaren gillar katter.

Den söta lilla fiskskålen (magnolia) blev extra gullig ned glitter och små snäckor (Marianbe design).

Klart att det ska finnas lite fiskben (Marianne design) också :)

Det är väldigt roligt att skapa kort från en skiss och det är även bra om man kört fast i sitt skapande.

Mina kort blev två olika tolkningar av samma skiss.
Hoppas det gav lite inspiration!
Ha det gott och lämna gärna en kommentar.
/Anethe